Mangomousse taartjes

Wil je een lekker gebakje maken maar toch laag in suikers blijven?
Maak dan deze mangomousse donut taartjes! 💛

Soort recept
Suikerbewust
Bereidingstijd
30 - 45 min
Aantal personen
4

Dit recept is in samenwerking met Hilde van @goodfoodbyhil

Ingrediënten

Céréal Koekje abrikoos-pistache minder suikers zonder zoetstoffen150 gr
Zuivelspread (light)50 gr
Mango150 gr
(Magere) kwark200 gr
Agar agar4 gr
Decoratie: Pistache nootjes, witte chocolade

Bereiding

  1. Maal de Céréal abrikoos – pistache koekjes fijn in een keukenmachine tot kruimels.
  2. Meng de kruimels met 50 gram zuivelspread.
  3. Verdeel dit over de bodem van 4 taartvormpjes en maak een klein opstaand randje.
  4. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel of met een glaasje.
  5. Zet de bodems in de koelkast.
  6. Snijd de mango in stukjes en pureer deze tot een egale massa met een keukenmachine of staafmixer.
  7. Verwarm 3 gr agar agar in een pannetje met 100 gram mangopuree en kook dit op laag vuur voor ongeveer 4 minuten.
  8. Voeg de kwark toe en roer dit goed door elkaar.
  9. Verdeel het mango kwark mengsel over de donut vormen.
  10. Laat ten minste 4 uur opstijven in de koelkast.
  11. Haal de mango mousse voorzichtig uit de donut vorm.
  12. Plaats deze op de taartbodems.
  13. Doe nog 1 gram agar agar in een pannetje samen met de overgebleven mango (50 gr) en meng dit goed.
  14. Doe in een spuitzak en spuit dit in het holletje van de donuts.
  15. Laat nog voor ongeveer 2 uur opstijven.
  16. Versier de taartjes met nog wat gehakte pistache nootjes en witte chocolade krullen.