Mangomousse taartjes
Wil je een lekker gebakje maken maar toch laag in suikers blijven?
Maak dan deze mangomousse donut taartjes! 💛
Soort recept | Suikerbewust |
Bereidingstijd | 30 - 45 min |
Aantal personen | 4 |

Dit recept is in samenwerking met Hilde van @goodfoodbyhil
Ingrediënten
Céréal Koekje abrikoos-pistache minder suikers zonder zoetstoffen | 150 gr |
Zuivelspread (light) | 50 gr |
Mango | 150 gr |
(Magere) kwark | 200 gr |
Agar agar | 4 gr |
Decoratie: Pistache nootjes, witte chocolade |
Bereiding
- Maal de Céréal abrikoos – pistache koekjes fijn in een keukenmachine tot kruimels.
- Meng de kruimels met 50 gram zuivelspread.
- Verdeel dit over de bodem van 4 taartvormpjes en maak een klein opstaand randje.
- Druk goed aan met de bolle kant van een lepel of met een glaasje.
- Zet de bodems in de koelkast.
- Snijd de mango in stukjes en pureer deze tot een egale massa met een keukenmachine of staafmixer.
- Verwarm 3 gr agar agar in een pannetje met 100 gram mangopuree en kook dit op laag vuur voor ongeveer 4 minuten.
- Voeg de kwark toe en roer dit goed door elkaar.
- Verdeel het mango kwark mengsel over de donut vormen.
- Laat ten minste 4 uur opstijven in de koelkast.
- Haal de mango mousse voorzichtig uit de donut vorm.
- Plaats deze op de taartbodems.
- Doe nog 1 gram agar agar in een pannetje samen met de overgebleven mango (50 gr) en meng dit goed.
- Doe in een spuitzak en spuit dit in het holletje van de donuts.
- Laat nog voor ongeveer 2 uur opstijven.
- Versier de taartjes met nog wat gehakte pistache nootjes en witte chocolade krullen.