Pistache trifle

Een verrassend lekker en gezond dessert. Ben je dol op trifle maar wil je toch een gezondere variant? Dan is deze gezonde pistache trifle precies wat je zoekt! Door slimme keuzes te maken voor de ingrediënten, kun je genieten van een heerlijk dessert zonder schuldgevoel. Lees snel verder voor het recept en ontdek waarom je dit toetje echt moet maken!

Soort recept
Suikerbewust
Bereidingstijd
10 - 15 min
Aantal personen
4

Hoe maak je een gezonde trifle?

Trifle vindt zijn oorsprong in de Engelse keuken. Het is een traditioneel Engels dessert, dat bestaat uit meerdere lagen met cake, custard en vers fruit. Je serveert de trifle traditiegetrouw in een glas of grote glazen kom. Voor deze heerlijke pistache trifle bestaan de lagen uit abrikoos en pistache koekjes zonder zoetstoffen van Céréal en een combinatie van slagroom (1 deel), vetvrije Griekse yoghurt (4 delen) en pistache crème in plaats van custard. Dit laatste zorgt voor een super luchtige structuur en een heerlijke smaak, waardoor je van dit toetje kan blijven eten.

Met een paar kleine wijzigingen kun je van een minder verantwoord toetje, heel makkelijk een gezonder toetje maken. De koekjes bevatten bijvoorbeeld 46% minder suikers in vergelijking met een vergelijkbare koek (zandkoekje). En ook de vulling bevat zo min mogelijk suikers en is door het gebruik van vetvrije Griekse yoghurt een stuk hoger in eiwitten en lager in vetten dan een traditionele custard of vulling voor trifle.

 

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Linda van Snoepgezond

Ingrediënten

Vetvrije Griekse yoghurt of magere kwark400 gr
Slagroom100 gr
Pistache creme2 eetlepels
Céréal Abrikoos & pistache koekjes8 stuks
Pistache nootjes30 gr
Suikervervanger1 eetlepel

Bereiding

    1. Klop de slagroom luchtig en stijf. Spatel dit samen met de pistache creme door de Griekse yoghurt.
    2. Pak vier kleine glaasjes en verkruimel over de bodem van elk glas een koekje.
    3. Verdeel de helft van het pistache mengsel over de glaasjes.
    4. Herhaal met nog een laag koek en pistache vulling.
    5. Garneer de glaasjes met wat gehakte pistache nootjes en een klein beetje extra pistache creme.