Frambozen Cheesecake
Met cheesecake kan je eindeloos variëren maar deze cheesecake met frambozensaus en witte chocola is onze zomer favoriet! En dankzij de producten van Ceréal maak je ook nog eens een gezondere keuze want voor de bodem van deze frambozen cheesecake wordt er gebruik gemaakt van de heerlijke kokos koekjes zonder suiker én de speculoos amandel zonder suiker.
Soort recept | Suikerbewust |
Bereidingstijd | 30 - 45 min |
Aantal personen | 12 |

Dit recept is in samenwerking met Leida van @leidas_zoetenzo
Ingrediënten
(Diepvries) frambozen | 250 gr |
Céréal kokoskoekjes zonder suikers en/of speculoos amandel zonder suikers | 260 gr |
Roomboter | 90 gr |
Witte chocolade of melk chocolade van Céréal | 250 gr |
Stevige roomkaas (bv Philadelphia) | 500 gr |
Sour cream (zure room) | 250 gr |
Vanille extract | 1 tl |
Eieren (maat M) | 3 st |
Bereiding
- Pureer de (ontdooide) frambozen kort en druk de puree door een zeef
- Kook de frambozenpuree enkele minuten zodat het een beetje indikt en laat het helemaal afkoelen
- Vet een springvorm van 22 cm in en bekleed de bodem met bakpapier
- Maal de koekjes fijn in een hakmolen, smelt de boter en meng dit door elkaar
- Druk het koekmengsel met de bolle kant van een lepel stevig aan in de vorm en zet ‘m in de koelkast
- Smelt 250 gram witte chocolade au-bain-marie en laat even afkoelen
- Tip: Zorg dat de roomkaas en sour cream op kamertemperatuur zijn en de chocolade goed afgekoeld voordat je gaat mengen anders worden het klontjes
- Mix de roomkaas en sour cream kort door elkaar en voeg 1 tl vanille extract toe
- Voeg langzaam de witte chocola toe terwijl je mixt
- Spatel 1 voor 1 de eieren erdoor
- Giet de helft van dit mengsel in de springvorm
- Verdeel ⅘ deel van de frambozensaus erover (dit gaat het makkelijkst met een spuitzakje)
- Giet voorzichtig de andere helft van het cheesecake mengsel erover en tik even op het aanrecht om de luchtbellen te laten ontsnappen
- Druppel er nog wat frambozensaus overheen en ga er doorheen met een satéprikker voor een mooi swirl effect
- Verwarm de oven voor op 140 graden (boven- en onderwarmte) en zet op de bodem een ovenschaal met heet water
- Bak de cheesecake 60 minuten, zet daarna de oven uit en laat afkoelen in de oven (na het bakken wiebelt de cheesecake nog een beetje)
- Laat de cheesecake verder afkoelen in de koelkast voor je de rand verwijderd
- Je kunt de cheesecake naar wens decoreren met slagroom, frambozen, koekkruimels of nog wat van de frambozensaus
- Eet smakelijk!