Frambozen Cheesecake

Met cheesecake kan je eindeloos variëren maar deze cheesecake met frambozensaus en witte chocola is onze zomer favoriet! En dankzij de producten van Ceréal maak je ook nog eens een gezondere keuze want voor de bodem van deze frambozen cheesecake wordt er gebruik gemaakt van de heerlijke kokos koekjes zonder suiker én de speculoos amandel zonder suiker.

Soort recept
Suikerbewust
Bereidingstijd
30 - 45 min
Aantal personen
12

Dit recept is in samenwerking met Leida van @leidas_zoetenzo

Ingrediënten

(Diepvries) frambozen 250 gr
Céréal kokoskoekjes zonder suikers en/of speculoos amandel zonder suikers260 gr
Roomboter 90 gr
Witte chocolade of melk chocolade van Céréal 250 gr
Stevige roomkaas (bv Philadelphia)500 gr
Sour cream (zure room)250 gr
Vanille extract 1 tl
Eieren (maat M)3 st

Bereiding

  1. Pureer de (ontdooide) frambozen kort en druk de puree door een zeef
  2. Kook de frambozenpuree enkele minuten zodat het een beetje indikt en laat het helemaal afkoelen
  3. Vet een springvorm van 22 cm in en bekleed de bodem met bakpapier
  4. Maal de koekjes fijn in een hakmolen, smelt de boter en meng dit door elkaar
  5. Druk het koekmengsel met de bolle kant van een lepel stevig aan in de vorm en zet ‘m in de koelkast
  6. Smelt 250 gram witte chocolade au-bain-marie en laat even afkoelen
  7. Tip: Zorg dat de roomkaas en sour cream op kamertemperatuur zijn en de chocolade goed afgekoeld voordat je gaat mengen anders worden het klontjes
  8. Mix de roomkaas en sour cream kort door elkaar en voeg 1 tl vanille extract toe
  9. Voeg langzaam de witte chocola toe terwijl je mixt
  10. Spatel 1 voor 1 de eieren erdoor
  11. Giet de helft van dit mengsel in de springvorm
  12. Verdeel ⅘ deel van de frambozensaus erover (dit gaat het makkelijkst met een spuitzakje)
  13. Giet voorzichtig de andere helft van het cheesecake mengsel erover en tik even op het aanrecht om de luchtbellen te laten ontsnappen
  14. Druppel er nog wat frambozensaus overheen en ga er doorheen met een satéprikker voor een mooi swirl effect
  15. Verwarm de oven voor op 140 graden (boven- en onderwarmte) en zet op de bodem een ovenschaal met heet water
  16. Bak de cheesecake 60 minuten, zet daarna de oven uit en laat afkoelen in de oven (na het bakken wiebelt de cheesecake nog een beetje)
  17. Laat de cheesecake verder afkoelen in de koelkast voor je de rand verwijderd
  18. Je kunt de cheesecake naar wens decoreren met slagroom, frambozen, koekkruimels of nog wat van de frambozensaus
  19. Eet smakelijk!