No bake pistachekoekjes
Dat pistachenootjes enorm populair zijn begrijpen wij volledig. Daarom hebben wij ze gecombineerd met zoete abrikoos in een heerlijk koekje. Dit koekje wordt gebruikt als basis in dit recept. Samen met gedroogde cranberries, witte chocolade en nog meer pistachenootjes zijn deze no bake koekjes een echte traktatie.
Soort recept | Suikerbewust |
Bereidingstijd | 15 - 30 min |
Aantal personen | 6 |
Ontdek onze verrukkelijke pistache koekjes. Een ware traktatie voor je smaakpapillen!
Geniet van onze pistache koekjes en laat ze een glimlach op uw gezicht toveren.
Ingrediënten
Céréal Abrikoos & Pistache koekjes | 150 gr |
Gedroogde cranberries | 50 gr |
Pistachenoten | 125 gr |
Witte chocolade (kan vervangen worden met de Céréal chocolade tablet Puur, Melk of Melk en hazelnoot) | 400 gr |
Ongeklopte slagroom | 100 ml |
Bereiding
- Hak de abrikoos & pistache koekjes en pistachenoten fijn in een hak molen of met een mes. Houd een aantal pistachenoten apart voor de garnering.
- Giet de slagroom in een kookpan, breng dit tegen de kook aan en voeg 200 gr chocolade toe. Roer dit goed samen.
- Meng in een kom de gehakt koekjes, pistachenoten, the chocolade-slagroom mengsel, en 2/3 deel van de cranberries. Roer dit goed door tot het een geheel wordt.
- Bedek een 30×20 cm ovenschaal met bakpapier en verdeel het pistache mengsel erover. Druk goed aan met een lepel of spatel.
- Smelt de overige chocolade en verdeel dit over het mengsel in de ovenschaal.
- Garneer vervolgens met pistachenoten en cranberries.
- Laat de pistachekoek ongeveer 1,5-2 uur uitharden in de koelkast en snijd vervolgens in vierkantjes.
- Geniet ervan!