Hazelnoot ijs sandwich
Deze hazelnoot ijs sandwich is suikerbewust en is perfect voor de warme dagen, een dessert met de feestdagen of natuurlijk als snack tussendoor.
Soort recept | Suikerbewust |
Bereidingstijd | 15 - 30 min |
Aantal personen | 12 |

Zelf ijs maken? Met dit recept maak jij gemakkelijke ijs sandwiches die enorm lekker zijn van smaak!
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Anne Verhoeve.
Ingrediënten
| Céréal zandkoekjes met chocolade & hazelnoot | 24 stuks |
| Mascarpone | 100 gr |
| Griekse Yoghurt 10% vet | 200 gr |
| Suikervervanger zoals Frost van Steviala | 40 gr |
| Céréal Hazelnootpasta | 40 gr |
| Céréal melkchocolade met hazelnoten (gesmolten) | 125 gr |
| Gehakte hazelnoten | 25 gr |
Bereiding
- Leg 10 koekjes in een siliconen cupcakevorm
- Klop de mascarpone met Frost, Griekse yoghurt en verse hazelnootpasta tot een romig geheel.
- Smelt 25 gr chocolade en mix dit door je vulling.
- Spatel je vulling in een spuitzak en verdeel over de 12 koekjes.
- Leg de andere 12 koeken er bovenop en druk licht aan. Zet minimaal 4 uur in de vriezer
- Bekleed een snijplank met bakpapier.
- Smelt de de rest van chocolade en hak de hazelnoten fijn.
- Haal de ijsjes uit de vriezer en dip in de gesmolten chocolade.
- Strooi er wat gehakte hazelnoten over en leg op de snijplank.
- Als alles klaar is, zet je ze terug in de vriezer voor 2 uur. Daarna kun je beginnen met smikkelen!Bewaar ze in de vriezer in een afgesloten trommel.