Kokos-Frambozen Cheesecake
Wie houdt er nou niet van cheesecake?
Wij in ieder geval wel! Maak nu een heerlijke cheesecake waar minder suiker in zit. Verras al je vrienden en familie met het perfecte zomerse dessert.
Fris van smaak, met een vleugje kokos.
Soort recept | Suikerbewust |
Bereidingstijd | 15 - 30 min |
Aantal personen | 12 |
Elk hapje van deze kokos-frambozen cheesecake biedt niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook een verstandige keuze voor een suikerbewuste levensstijl. Verwen jezelf op een gezonde manier met deze heerlijke traktatie. Geef toe aan je zoetekauw, laat je betoveren door de smaken en geniet zonder schuldgevoel van dit heerlijke dessert.
Ingrediënten
Céréal suikervrije kokoskoejes | 200 gr |
Boter (gesmolten) | 100 gr |
Roomkaas | 400 gr |
Griekse Yoghurt | 200 gr |
Ei | 3 stuks |
Honing (of een suikervervanger naar keuze) | 5 etl |
Frambozen | 300 gr |
Water | 1 etl |
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Verkruimel de Céréal kokoskoekjes en meng ze goed met de gesmolten boter. Druk het koekjesmengsel stevig in de bodem van een ingevette springvorm om een gelijkmatige korst te vormen.
- In een grote kom meng je de roomkaas, Griekse yoghurt, eieren en 3 etl honing (of suikervervanger). Klop dit mengsel goed door elkaar totdat het glad en romig is.
- Giet het roomkaasmengsel over de koekjeskorst in de springvorm.
- Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of totdat de vulling stevig is aan de randen maar nog een beetje wiebelt in het midden.
- Terwijl de cheesecake afkoelt, bereid je de frambozensaus voor. Pureer 200 gr frambozen, 2 etl honing (of suikervervanger) en water in een blender of met behulp van een staafmixer. Zeef de saus om de zaden te verwijderen.
- Verdeel 100 gr frambozen met de frambozensaus over de afgekoelde cheesecake en laat het geheel minstens 2 uur in de koelkast opstijven voordat je hem serveert.