Pasta salade
Dit pasta salade recept is perfect als bijgerecht tijdens een barbecue en dinner. Maar natuurlijk ook als goed vullende lunch.
De salade kan vegetarisch gemaakt worden door de kip te vervangen met vegetarische kip of compleet weg te laten.
Soort recept | Glutenvrij |
Bereidingstijd | 10 - 15 min |
Aantal personen | 4 |
Een salade is altijd een goed idee. Deze pasta salade is niet alleen vullend maar ziet er ook nog eens goed uit.
Je bent vrij om de ingrediënten te vervangen naar jouw smaak.
Dit recept is bedacht door Eline Groes voor Céréal.
Ingrediënten
Céréal glutenvrije penne pasta | 200 gr |
Snoeptomaatjes / cherrytomaatjes | 100 gr |
Komkommer | 1/2 st |
Feta | 100 gr |
Kipfiletreepjes | 100 gr |
Pistache nootjes | 100 gr |
Basilicum | 1 handje |
Geraspte kaas Grano Padano | 80 gr |
Olijfolie | 15 ml |
Munt | 1 handje |
Peper | Snufje |
Zout | Snufje |
Bereiding
- Snij de komkommer in blokjes.
- Vervolgens snij je de snoeptomaatjes, cherrytomaatjes en kipfiletreepjes door de helft.
- Deze voeg je samen toe in een schaal.
- Je zet een pan met water op het vuur en brengt deze aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je de penne toe aan het kokend (gezouten) water en laat deze 9-11 minuten koken.
Wanneer de penne aan het koken zijn ga je aan de slag met de pistache pesto.
- Gooi de pistachenoten, basilicum, Grano Padano en een snufje peper in de mixer.
- Mix alles als één geheel en voeg zoveel olijfolie toe als nodig om de gewenste dikte te bereiken.
Als de pasta is gekookt spoel je deze kort af onder de koude kraan en meng je de pasta bij de schaal met snoeptomaatjes, cherrytomaatjes, komkommer en kipfiletreepjes. Je mengt de pistache pesto door het geheel, schept het op een bord en garneert met feta en munt.