Zomerse Trifle met frambozen
Deze zomerse trifle is perfect als dessert voor de warme avonden. Natuurlijk kun je deze ook als ontbijt of brunch gerecht maken.
Soort recept | Suikerbewust |
Bereidingstijd | 10 - 15 min |
Aantal personen | 4 |
Een trifle krijgt z’n naam door in een glas of kom laagjes van verschillende ingrediënten toe te voegen.
Dit recept is met frambozen maar je kunt deze vervangen met jouw favoriete fruit.
Geen fan van Griekse yoghurt? Geen probleem! Gebruik een yoghurt naar keuze.
Deel jouw Trifle op instagram en tag ons @cerealbenelux
Ingrediënten
Verse frambozen | 250 gr |
Griekse Yoghurt | 400 gr |
Honing | 2 etl |
Citroensap | 1 etl |
Céréal zonder suikers zandkoek framboos-rooiboos | 10 koekjes |
Verse muntblaadjes | Decoratief |
Blauwe bessen | Decoratief |
Bereiding
- Was de frambozen en houd een paar apart voor de garnering. Pureer de overige frambozen met een staafmixer of blender totdat je een gladde puree hebt.
- Roer in een aparte kom de Griekse yoghurt, honing en citroensap door elkaar.
- Verkruimel de Céréal suikervrije framboos-rooibos zandkoeken grof.
- Pak mooie glazen of kommen en begin met een laagje frambozenpuree in de bodem van elk glas. Voeg vervolgens een laagje van het yoghurtmengsel toe en strooi daarbovenop wat verkruimelde zandkoeken.
- Herhaal deze lagen tot de glazen vol zijn en eindig met een laagje verkruimelde zandkoeken bovenop.
- Zet de trifle minimaal 2 uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken en de zandkoeken zacht worden.
- Serveer de gezonde, zomerse trifle koel. Garneer elk glas met een paar verse frambozen, blauwe bessen en een takje munt en geniet van deze heerlijke gezonde trifle!