Speculoos Cheesecake

Deze speculoos cheesecake is gemaakt met onze speculoos amandel koekjes zonder suiker.

De cheesecake is een echte showstopper! Perfect voor elk feestje of dinner. Enorm lekker.

Wie ga jij verrassen met deze heerlijke verschijning?

Soort recept
Suikerbewust
Bereidingstijd
15 - 30 min
Aantal personen
12

Ben jij ook z’n fan van speculoos? Dan is deze cheesecake perfect voor jou!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Hilde van Goodfoodbyhil.

Ingrediënten

Céréal speculoos amandel koek100 gr + 25 gr (topping)
Roomboter50 gr
Roomkaas200 gr
Slagroom250 ml
Suikervervanger25 gr
Vanille extract / poeder1 tl
Agar agar1.5 tl
Speculoospasta75 gr + 50 gr (topping)

Bereiding

  1. Maal de speculoos koekjes fijn in een blender.
  2. Smelt de roomboter, meng dit door de koelkruimels en verdeel over de bodem van een taartvorm.
  3. Zet de bodem in de koelkast.
  4. Klop in een andere kom de slagroom met de suiker stijf.
  5. Klop de roomkaas los met de vanillepoeder.
  6. Voeg de gesmolten speculoospasta toe en meng dit goed door.
  7. Voeg de slagroom toe aan het roomkaas mengsel en spatel dit door.
  8. Verdeel het cheesecakebeslag over de taartvorm.
  9. Laat de cheesecake minimaal 2 uur opstijven.
  10. Smelt de speculoospasta voor de topping en verdeel dit over de taartvorm.
  11. Strooi er tot slot nog wat koek kruimels overheen.