Pistache abrikozen laagjestaart
Een heerlijk chocolade, pistache laagjes taart die ook nog eens gemakkelijk te maken is.
Je kunt deze serveren als dessert na een dinner of als taart bij de koffie.
Soort recept | Suikerbewust |
Bereidingstijd | 30 - 45 min |
Aantal personen | 8 |
Het perfecte dessert voor iedereen die van lekker eten houdt, zonder schuldgevoel! Probeer het uit en laat ons weten wat je ervan vindt.
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Ilona van Foodbyilona.
Ingrediënten
Céréal abrikoos pistache koekjes | 12 stuks |
Céréal pure chocolade tablet | 200 gr |
Slagroom | 250 ml |
Vanille-extract | 1 el |
Ongezouten pistachenoten | 100 gr |
Gedroogde Abrikozen | 50 gr |
Honing of vervanger | 2 el |
Bereiding
-
Breek de pure chocola in kleine stukjes en plaats deze in een hittebestendige kom.
-
Verwarm de slagroom in een steelpan op middelhoog vuur tot het bijna kookt.
-
Giet de hete slagroom over de stukjes chocola en laat het een minuut staan.
-
Roer het mengsel voorzichtig tot de chocola volledig is gesmolten en je een gladde ganache hebt. Voeg het vanille-extract toe en roer opnieuw.
-
Begin met een laag abrikoos-pistache koekjes op de bodem van een taartvorm (zorg ervoor dat de koekjes heel blijven).
-
Bestrijk de koekjes met een dunne laag van de chocolade ganache. Bestrooi de ganache-laag met een deel van de pistachenoten en gedroogde abrikozen.
-
Herhaal de lagen door opnieuw een laag koekjes toe te voegen, gevolgd door chocolade ganache, pistachenoten en abrikozen.
-
Eindig met een laag koekjes en bestrijk de bovenkant met de overgebleven ganache.
-
Garneer met extra pistachenoten en abrikozen.
-
Plaats de taart minimaal 2 uur in de koelkast, zodat de laagjes goed kunnen opstijven en de smaken zich kunnen vermengen. Snijd in 8 gelijke stukjes en geniet!