Hazelnoot ijs sandwich

Deze hazelnoot ijs sandwich is suikerbewust en is perfect voor de warme dagen, een dessert met de feestdagen of natuurlijk als snack tussendoor.

Soort recept
Suikerbewust
Bereidingstijd
15 - 30 min
Aantal personen
12

Zelf ijs maken? Met dit recept maak jij gemakkelijke ijs sandwiches die enorm lekker zijn van smaak!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Anne Verhoeve. 

 

Ingrediënten

Céréal zandkoekjes met chocolade & hazelnoot24 stuks
Mascarpone100 gr
Griekse Yoghurt 10% vet200 gr
Suikervervanger zoals Frost van Steviala40 gr
Céréal Hazelnootpasta 40 gr
Céréal melkchocolade met hazelnoten (gesmolten)125 gr
Gehakte hazelnoten25 gr

Bereiding

  1. Leg 10 koekjes in een siliconen cupcakevorm
  2. Klop de mascarpone met Frost, Griekse yoghurt en verse hazelnootpasta tot een romig geheel.
  3. Smelt 25 gr chocolade en mix dit door je vulling.
  4. Spatel je vulling in een spuitzak en verdeel over de 12 koekjes.
  5. Leg de andere 12 koeken er bovenop en druk licht aan. Zet minimaal 4 uur in de vriezer
  6. Bekleed een snijplank met bakpapier.
  7. Smelt de de rest van chocolade en hak de hazelnoten fijn.
  8. Haal de ijsjes uit de vriezer en dip in de gesmolten chocolade.
  9. Strooi er wat gehakte hazelnoten over en leg op de snijplank.
  10. Als alles klaar is, zet je ze terug in de vriezer voor 2 uur. Daarna kun je beginnen met smikkelen!Bewaar ze in de vriezer in een afgesloten trommel.