Chocoladetaart met minder suikers

Chocoladetaart met minder suikers

Aantal personen

Moeilijkheid

Bereiding 90 min.

Ingrediënten

Ingrediënten (8 personen)
225 g zelfrijzend bakmeel
4 el cacaopoeder
1 mespunt zout
200 g Céréal minder suiker pure chocolade
175 g zoetmiddel om te bakken
100 g ongezouten boter (of margarine)
650 ml verse slagroom
100 ml water
2 middelgrote eieren
150 g Céréal minder suiker melkchocolade

Niets maakt ons vrouwen gelukkiger, dan een lekker stuk chocoladetaart. Gezellig met vriendinnen of gewoon in je eentje in de zetel, omdat je dat toch écht-wel-heel-erg hebt verdiend. Met dit recept kun je je volledig overgeven aan je choco-addiction. Deze taart is namelijk gemaakt met minder suikers (maar hierdoor zeker niet minder lekker)!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de bodem van een springvorm (22cm) met bakpapier en vet de randen in met boter.
  2. Zeef het bakmeel, de cacao en het zout in een kom.
  3. Doe kokend water, 400 ml slagroom, boter, zoetmiddel én de helft van de Céréal pure chocolade in een pan. Verwarm dit al roerend op een laag vuur tot een gladde massa. Voeg toe aan het bakmeel in de kom en roer tot een stevig geheel. Voeg de eieren toe en roer ze erdoor.
  4. Schenk het mengsel in de springvorm en bak ca. 55 min. in het midden van de oven. Tip! Check de gaarheid door een satéprikker in het midden van de taart te steken. Is hij droog, dan is de taart gaar.
  5. Hak ondertussen de melkchocolade fijn en doe het met de rest van de pure chocolade in een kom. Verhit 250 ml slagroom tot tegen de kook aan, voeg de chocolade toe en meng al roerend tot de chocolade gesmolten is. Klop de chocolade met de mixer tot een glanzende massa en laat 30 min. op kamertemperatuur lichtjes opstijven.
  6. Neem de taart uit de oven en laat 30 min. afkoelen in de vorm. Verwijder de vorm en laat de taart in ca. 1.5 uur volledig afkoelen. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de binnenkant van één helft met het chocolademengsel. Leg de helften weer op elkaar.
  7. Bestrijk vervolgens het bovenste van de taart met het laatste van het chocolademengsel.
  8. Werk af met enkele aardbeien.


Wij maken gebruik van cookies om u de beste ervaring te garanderen op onze website. U accepteert onze cookies door verder te gaan. Klik hier voor meer informatie. OK