Bananenmousse met crumble van Quinoa-Cacao of Melk-Chocolade

Bananenmousse met crumble van Quinoa-Cacao of Melk-Chocolade

Aantal personen

Moeilijkheid

Bereiding 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten (4 personen)
2 blaadjes gelatine
3 bananen
½ citroen
150 g magere kwark
2 eieren
3 el suiker
1 druppel vanille-essence
8 Céréal koekjes Melk-Chocolade

Haal de zomer in huis met deze feestelijke bananenmousse. Heerlijk als luchtig dessert en nog gezond ook! Serveer deze tropische verrassing samen met een crumble van Céréal koekjes Melk-Chocolade óf Quinoa-Cacao in een glaasje voor een mooie presentatie. Dat wordt genieten!

Bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
  2. Pel de bananen. Hou een halve banaan apart voor de afwerking. Prak de rest met een vork. Pers er een halve citroen over uit en mix glad. Sprenkel ook wat citroensap over het stukje overgehouden banaan om te voorkomen dat dit bruin kleurt.
  3. Meng de margere kwark onder het bananenmengsel.
  4. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in heet water. Meng het onder het bananenmengsel.
  5. Splits de eieren. Klop de eiwitten met 3 eetlepels suiker en een druppel vanille-essence tot schuim. Spatel ze door het bananenmengsel.
  6. Verkruimel 4 Céréal koekjes Melk-Chocolade en verdeel ze over de 4 glaasjes. Schep er de bananenmousse op. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  7. Werk af met schijfjes banaan en een Céréal koekje.


Wij maken gebruik van cookies om u de beste ervaring te garanderen op onze website. U accepteert onze cookies door verder te gaan. Klik hier voor meer informatie. OK