Appel-kaneel cheesecake in glaasjes

Appel-kaneel cheesecake in glaasjes

Aantal personen

Moeilijkheid

Bereiding 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten (2 personen)
4 koekjes Céréal By Nature Haver & Pure Chocolade
100 g Céréal Bio Tofu Zijdezacht
25 g Céréal Bio Agavesiroop of Céréal By Nature Kokosbloesemsiroop
2 tl kaneel
1 druppel vanille-essence
50 ml sojaroom om op te kloppen
1 appel
1 el zonnebloemolie of kokosolie

Weleens een cheesecake in een glaasje gemaakt? Het is gemakkelijk en het ziet er prachtig uit. Dit recept met appel en kaneel is een absolute aanrader. Vooral door de heerlijke koekjesbodem met haver & pure chocolade. Wie ga jij hier blij mee maken?

Bereiding

  1. Verkruimel de Céréal Haver & Pure Chocolade koekjes en verdeel ze over twee glazen.
  2. Doe de zijden tofu, de agavesiroop, de vanille-essence en één theelepel kaneel in een kom en roer deze door elkaar.
  3. Klop de sojaroom op tot pieken.
  4. Spatel beide mengsels door elkaar en verdeel dit vervolgens over de glaasjes.
  5. Strijk de bovenkant glad en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Voor de topping: schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
  7. Meng één theelepel kaneelpoeder door de appelstukjes.
  8. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een pan en bak hierin de appels met kaneel op een middelhoog vuur tot ze licht gekarameliseerd zijn.
  9. Verdeel het appelmengsel over de glaasjes en serveer meteen.

Wij maken gebruik van cookies om u de beste ervaring te garanderen op onze website. U accepteert onze cookies door verder te gaan. Klik hier voor meer informatie. OK