Het goede van de natuur

De natuur blijft ons inspireren

De natuur is voor ons een onuitputtelijke bron van inspiratie. Granen, zaden, noten en vruchten: ze zijn niet alleen voedzaam en gezond, je kan er ook razend lekkere smaakcombinaties mee maken. Dus waarom zouden we kunstmatige smaak- en kleurstoffen gebruiken?

De natuur blijft ons inspireren
Natuurlijke aroma’s, geen kunstmatige additieven

Natuurlijke aroma’s, geen kunstmatige additieven

Wat je proeft in al onze koekjes, wafels, cakejes, chocolades en andere bereidingen zijn natuurlijke aroma’s. We streven er naar om geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen of chemische conserveermiddelen te gebruiken. Door alles op de juiste manier te bereiden, te bakken en te verpakken maken we die compleet overbodig.

Welke suikers heb je van nature nodig?

Ken je ’t verschil tussen snelle en trage suikers? Die laatste geven je lichaam langdurige en gezonde energie. Ze zitten vooral in graanproducten en volkoren deegwaren. Snelle suikers heten zo omdat ze snel worden opgenomen in het bloed. Dat zorgt voor een snelle energieboost, maar ook voor een energiedip achteraf die je weer naar suiker doet verlangen: een “snack attack”.

Welke suikers heb je van nature nodig?
Waarom natuurlijke suikervervangers?

Waarom natuurlijke suikervervangers?

Heel wat mensen willen tegenwoordig bewust minder suiker eten. Anderen moeten het zelfs helemaal vermijden. Maar moet je jezelf daarom ook de lekkere smaak ontzeggen? Jezelf af en toe zorgeloos verwennen moet kunnen, vinden we bij Céréal. Daarom selecteerden we een paar alternatieve natuurlijke zoetstoffen.

Maltitol
Een natuurlijke zoetmaker die wordt gewonnen uit tarwe of maïs. Bijna even zoet als suiker, maar levert minder calorieën en houdt je energie in balans.

 

Stevia
Dit plantje uit Zuid-Amerika wordt al 2000 jaar door de Guarani-indianen als zoetmiddel gebruikt. Céréal verwerkt het vandaag in een heel gamma producten.

Ontdek ook de andere van onze 3 pijlers