Glutenvrije productiefaciliteit Céréal

Al onze producten zijn gegarandeerd glutenvrij volgens de Codex Alimentarius-normen en beantwoorden aan hoge kwaliteitsnormen op het vlak van allergenenbeheer*.


Deze normen vloeien voort uit strenge procedures:

  • speciale productiesites, waarvan de hoofdsite in Compiègne (Frankrijk) is gelegen;
  • systematische selectie en controle van de grondstoffen;
  • een volledige traceerbaarheid om elk risico op aanwezigheid van allergenen of kruisbesmetting te vermijden in elk stadium van de productie en de opslag;
  • het beheer van de allergeenrisico's*.

Om de allergeenrisico's zo goed mogelijk te beheren, hebben wij de volgende claims van onze verpakkingen moeten verwijderen: 'zonder soja', 'zonder pindanoten' en 'zonder tarwe'.

Soja en tarwe worden immers wereldwijd in volle grond geteeld. Daarom is het zeer moeilijk te garanderen dat er geen kruisbesmetting plaatsvindt. Doordat de analysemethoden bovendien nauwkeuriger zijn, liggen de detectiegrenzen steeds lager. Hierdoor kan moeilijk worden gegarandeerd dat er geen sporen van deze ingrediënten in de producten zijn terug te vinden.

Ook al zijn de risico's heel klein, toch hebben we besloten, om jou een optimale voedselveiligheid te blijven verzekeren, om enkel 'glutenvrij' en 'lactosevrij' te garanderen (alsook 'zonder melk' op de meeste producten en 'zonder eieren' voor bepaalde producten).

De fabriek van Compiègne blijft dus een fabriek voor producten zonder allergenen*, met speciale werkplaatsen waar geen gluten, lactose, melk of pindanoten worden gebruikt.

* Garanties variëren volgens de producten


glutenvrij-logo.jpg#asset:7920


'Glutenvrij': het logo van de doorstreepte graanstengel

Op onze producten staat de doorstreepte graanstengel van de AFDIAG (Franse vereniging voor mensen met glutenintolerantie): Met dit logo ben je er zeker van dat het gaat om een 'niet besmet' product dat maximaal 20 mg/kg (20 ppm) aan restgluten mag bevatten, een bovengrens die door de Europese Verordening werd vastgelegd.

Het logo mag in Frankrijk uitsluitend worden gebruikt na ondertekening van een overeenkomst, genaamd 'Licentieovereenkomst voor het gebruik van merken en tekeningen'.


Door middel van deze overeenkomst verbinden wij ons ertoe om:

  • De maximale hoeveelheid van 20 mg/kg gluten in elk verkocht product te respecteren
  • De analyse van de restgluten in het eindproduct te laten uitvoeren door laboratoria.
  • De resultaten door te geven aan de AFDIAG alvorens het product opnieuw op de markt te brengen, en dit minstens een keer per jaar.


Deel dit artikel

Ook interessant voor jou

Wij maken gebruik van cookies om u de beste ervaring te garanderen op onze website. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
weigeren